Project The Valley

The Valley is een plek in het hart van de Amsterdamse Zuidas waar mensen wonen, werken en genieten van het stadsleven, ontwikkeld door EDGE Technologies in samenwerking met MVRDV Architecten en landschapsontwerper Piet Oudolf. Het totale complex is een spannende mix van eersteklas kantoren, een culturele expositieruimte, winkelunits, parkeerfaciliteiten en 200 unieke, hoogwaardige huurappartementen met terrassen en loggia's die een spectaculair uitzicht bieden over the Valley, de stad Amsterdam en de groene omgeving. The Valley maakt deel van de selectie van de 15 mooiste en meest verwachte projecten wereldwijd door het prestigieuze AD France architectuurmagazine. 

 

De eigenaar van The Valley (RJB Group) en de projectontwikkelaar (EDGE Technologies) schreven een aanbesteding uit voor het ontwerp van de keukenruimtes. Verschillende partijen, waaronder Eigenhuis Projecten, werden uitgenodigd om een pitch te presenteren. Op basis van een uitgebreide doelgroepanalyse heeft Eigenhuis Projecten naast de oorspronkelijke inschrijving een alternatief scenario ontwikkeld met een SieMatic concept, dat enthousiast is ontvangen. In samenwerking met architect HEYLIGERS design + projects en ontwerper Perry Hanssen is vervolgens 'SieMatic Frame Design' ontwikkeld. The Valley zal in de loop van 2021 als zodanig worden opgeleverd.  

 

Wat was de visie achter de beslissing om voor dit project een doelgroepanalyse uit te voeren en met SieMatic een alternatief concept te presenteren? En wat is de reden dat dit alternatief zo enthousiast is ontvangen?

 

Rob van de Koppel (dealer): "Bewoners stellen tegenwoordig andere eisen aan hun woonomgeving en interieur. Bovendien trekt de Zuidas in Amsterdam verschillende profielen bewoners aan. Wij hebben daarom een voorstel gedaan dat meer aansluit bij die diversiteit en het woonsegment. Het keukenontwerp van SieMatic bestaat uit verschillende leefstijlen, waardoor er ruimte is voor meerdere ideeën en een grote verscheidenheid aan materialen en apparatuur. Wij vonden daarom dat het SieMatic programma het beste aansloot bij onze visie, en dat hebben we goed kunnen overbrengen op de opdrachtgever. "

 

Wat is de meerwaarde van SieMatic ten opzichte van the Valley, zowel qua product als qua samenwerking? 

 

Willem Heyligers (architect): "SieMatic bleek in staat om - binnen het bestaande assortiment - een aantal varianten qua indeling en functionaliteit te leveren. Samen met Eigenhuis Projecten en SieMatic is eerst een modulaire proefopstelling in een 'Urban' stijl ontworpen, waaruit per flat de meest geschikte keuken is geselecteerd. 

Huurders van een Valley-flat, waarbij geen appartement hetzelfde is, hebben vervolgens de mogelijkheid om via de MultiMatic en de vele accessoires die SieMatic biedt, de keuken naar eigen wens en inzicht aan te passen en uit te breiden. Dat is heel waardevol voor de eindgebruiker en dus ook voor ons en onze opdrachtgevers in dit project."

 

De woningmarkt is dynamischer en veeleisender dan ooit, net als de wensen en behoeften van eindgebruikers. Daarnaast krijgt de keuken een steeds belangrijkere rol in het interieur. Hoe speelt SieMatic hierop in?

 

Geert-Jan Blommers (SieMatic): "Met onze uitgebreide expertise op het gebied van nieuwbouw in het premium segment, een prijswinnende collectie met de drie lifestyles Pure, Classic en Urban en een breed assortiment aan materialen, apparatuur en maatwerkoplossingen, is ons team van interieurarchitecten goed in staat om elk project uniek te benaderen en voor elke woonsituatie het juiste keukenconcept te bieden. Ook optimaliseren wij de gebruiksvriendelijkheid van onze keukens met intelligente interieursystemen, zoals MultiMatic, een gepatenteerde uitvinding die tot 30% meer opbergruimte mogelijk maakt, die voor iedere SieMatic gebruiker toegankelijk is via de webshop. Daarnaast zijn duurzaamheid en servicevriendelijkheid bijzonder belangrijk voor SieMatic. Wij nemen hiervoor onze verantwoordelijkheid en hebben normen gesteld die nog hoger liggen dan de norm, die ook door onafhankelijke instanties is bevestigd. Een keuken die lang zijn waarde behoudt, is natuurlijk belangrijk voor zowel de belegger als de huiseigenaar."

 

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van SieMatic voor uw project?

Maak dan een afspraak!

Wij laten u dan kennismaken met onze manier van werken, afgestemd op uw nieuwbouwproject.