SieMatic blikt vooruit: trends en noviteiten voor 2023

Wij kijken uit naar het jaar 2023 waarin wij u mogen verblijden met allerlei indrukwekkende noviteiten. SieMatic speelt in op een wereldwijde trend waarbij luxe anders wordt waargenomen dan voorheen. Dit uit zich onder andere in de toepassing van expressieve materialen, het gebruik van ronde vormen en het creëren van meer warmte in de woonruimte.

Wat kunt u allemaal van ons verwachten in 2023?

 

SieMatic introduceert wereldwijd een nieuwe Lifestyle: MONDIAL

Luxe wordt anders waargenomen dan voorheen. Het draait niet meer om het platgezegd te willen bezitten van een product (als statussymbool), maar meer over emotionele betrokkenheid bij een product. Het gaat veel meer over ervaring, de zogenaamde ‘belevingsgerichte luxe’. Bij MONDIAL voeren grote contrasten en eenvoudige vormen de boventoon. De eenvoud/simpliciteit van geometrische vormen wordt gecombineerd met de weelde en rijkdom van expressieve materialen.

MONDIAL Inspiratie & lifestyle

MONDIAL is gedurfd en gaat over onbegrensde individuele lifestyle architectuur.

Er worden ronde tafels toegepast die uitgevoerd zijn in kalksteen. Verder ziet u een tafelvoet die op speelse wijze niet centraal onder de tafel is geplaatst, maar juist meer naar één kant.

Gebruik van een monoblok waarop de ronde tafel aan de andere zijde leunt

Keukenfronten zijn geïnspireerd op het werk van bekende architect David Chipperfield.

Toepassing van driedimensionale effecten

Wandborden zijn uitgevoerd in wit kwartsiet met LED-spots

‘Kitchens are the new design furniture’. Dat ziet u duidelijk terug in deze keuken.

Traditioneel zijn eilanden rechthoekig, vaak met een bar om aan te zitten aan de lange zijde van het eiland. Bij dit eiland ziet u het zitgedeelte aan het uiteinde van het werkblad, in een geronde vorm, die uitnodigt om samen bij elkaar te zitten.

Samen op zoek naar de zichtbare naad in het werkblad.
Onzichtbaar dankzij de nieuwe ‘Sinus bewerking’.

Hout brengt warmte in het interieur

Tijd voor een update van de SieMatic collectie fineer en houtdecors. Voor het samenstellen van onze collectie fineer en houtdecors hebben wij ons laten inspireren door trends die je tegenkomt op diverse (social media) platforms, internationale beurzen en publicaties van vooraanstaande internationale architecten. Voor 2023 introduceren wij een up-to-date assortiment met nieuwe uitvoeringen in fineer en houtdecor.

Dankzij nieuwe technologie kunnen wij nieuwe houtdecors introduceren, die bijna niet meer van echt zijn te onderscheiden! Nieuw zijn de kleuren: Alba, Darjeeling, Oolong, Perigord en Pecan. Wanneer je aan het materiaal voelt, dan merk je hoe mooi het is en dat het bijna niet van echt fineer is te onderscheiden. 

Wanneer je hout wilt toepassen in een keuken kan dit natuurlijk in echt fineer, maar met de houtdecors bieden wij hier ook een echt goed en prijsvriendelijk alternatief. Wat ons betreft ook een slimme oplossing: daarom noemen we dit ook wel SMARTWOOD! 

Nu is de SieMatic SLX ook in metallic verkrijgbaar

SieMatic is trendsetter op het gebied van greeploos keukendesign. Momenteel vooral met de meervoudig bekroonde SieMatic SLX, waarvoor wij nu een nieuw frontmateriaal introduceren, namelijk metallic. Het blijft belangrijk om te onderzoeken wat nog duurzamer en mooier kan. Metallic is een oplossing voor het nabootsen van echt metaal. Dit frontmateriaal bestaat uit kunststof en metaaldeeltjes. Het heeft een voelbare verticale structuur, waardoor het oogt als echt metaal en bovendien ook zo aanvoelt. Hoe cool is dat?! Een prima prijsvriendelijk alternatief voor echt metaal. 

Echt tijdloos en elegant.

Coco Chanel: Fashion, Fragrance, Beauty. Pure inspiratie!

Soms komt inspiratie uit een onverwachte hoek. Bijvoorbeeld voor deze SieMatic PURE SLX die geïnspireerd is op het werk van de toonaangevende modeontwerpster Coco Chanel. Zij brak met traditionele conventies door de introductie van het 2-delig broekpak van tweed, de wereldberoemde parfum no. 5 en de tijdloze elegante ‘little black dress’.

Ook wij breken met dit keukenontwerp met traditionele conventies door de uitvoering van het eiland met aan de voorzijde SLX vitrines met spiegelende achterwand. Het werkblad in gemaakt van kwartsiet in de kleur Syros Blanco. Een mooi detail is de verfijnde verchroomde bies in de rand van het werkblad. Deze toepassing van het nieuwe materiaal metallic in de kleur Rosegold met het zachte, glanzende Kiezel, geven deze keuken de ‘female touch’ van Coco Chanel.

Op onze YouTube-kanaal vindt u de video’s waarin alle noviteiten worden toegelicht.
Bezoek ons YouTube-kanaal

Meer weten?

 

Neem dan contact op of kijk op www.siematic.com

 

Rainier Zweep, T +31 (0)6 502 360 80, r.zweep@siematic.nl