Duurzaamheid

Waarom tijdloos design alleen maar duurzaam kan zijn

De keuken is een samengesteld product.
Samen met onze partners dragen wij bij aan een duurzame wereld.


Een keuken is een totaalproduct dat bestaat uit kasten, stenen werkbladen, technische apparatuur en nog meer. Daarom hebben wij als keukenmeubelfabrikant, een netwerk van partners gecreëerd die duurzaamheid net zo hoog in het vaandel hebben staan als wij zelf. Bij SieMatic kiezen wij voor Siemens voor keukenapparatuur, Franke als partner voor de spoelbak en kranen en Jetstone voor de werkbladen.

SieMatic staat voor tijdloze elegantie.

Tijdloos design heeft als eigenschap lang mee te gaan. Niet alleen staat het erom bekend altijd trendy te blijven, maar ook is de kwaliteit hiervan zo hoog, dat je er tientallen jaren plezier van kunt hebben.
Kwaliteit is de beste vorm van duurzaamheid!

Hout is één van de belangrijkste materialen voor het creëren van een keuken. Daarom vinden wij het zeer belangrijk dat ons hout volledig uit verantwoord beheerde bossen komt. Ons geïntegreerde kwaliteits- en milieumanagementsysteem is gebaseerd op de internationaal geldende DIN-normen EN ISO 9001:2008 en ISO 14001. We zijn hiernaast trots op het feit dat wij als een van de eerste keukenproducenten door de FSC zijn gecertificeerd.

Onze partner voor keukenapparatuur

Innovatie en intelligentie voor duurzaamheid
Als één van de marktleiders op het gebied van huishoudapparaten, blijft Siemens het voortouw nemen op het gebied van milieu- en klimaatbescherming.

Onderdeel van BSH Huishoudapparaten B.V.
Siemens is onderdeel van BSH Huishoudapparaten. BSH voegt daad bij het woord als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en CO2-neutraal produceren. Zo heeft BSH de meeste best geteste huishoudapparaten van Europa en biedt daarbij een groot assortiment met energielabel A. Daarnaast is de Bosch Groep, waar BSH Huishoudapparaten deel van uitmaakt, in staat geweest om als eerste industriële onderneming volledig klimaatneutraal te opereren. Dit houdt in dat de meer dan vierhonderd vestigingen overal ter wereld – van ontwikkeling tot administratie – geen CO2-voetafdruk meer achterlaten.

Er zijn naar het jaar 2030 nieuwe doelstellingen geformuleerd waaronder de indirecte emissies als gevolg van het materiaal dat ingekocht wordt, de logistiek en het energieverbruik van de producten tegen 2030 met opnieuw 15 procent te verminderen (ten opzichte van 2018). Ook streeft BSH naar het gebruik van 100% groene energie in het jaar 2030.
“I will not sell the future for instant profit!”
Werner von Siemens, December 1884

Onze partner voor spoelbakken en kranen

Voor Franke betekent duurzaamheid vooruit denken. Zij zien verantwoord ondernemen als een kans en dit is ook door vertaald naar hun producten. Zij willen de mogelijkheid bieden om grenzen van verwachtingen te overschrijden en een tijdloze keuken van hoge kwaliteit samen te stellen.

Ongekend duurzaam roestvrijstaal

Hygiënisch, eenvoudig schoon te houden én goed voor de wereld: het roestvrijstaal van Franke is voor 70% vervaardigd van gerecycled materiaal en is tot 100% herbruikbaar.

50% minder waterverbruik met de Active kraan

Met de getrapte hendel van de Active kraan kun je zelf het watervolume kiezen. Als je één keer aan de hendel trekt, wordt de kraan met 50% geopend, zodat je genoeg water op een geschikte temperatuur krijgt voor de meeste taken, of je nu een waterkoker vult of de afwas doet. Pas bij de tweede beweging opent de kraan volledig, wat voor een krachtige straal zorgt om bijvoorbeeld etensresten van borden te spoelen. Hiermee kun je niet alleen op je waterrekening besparen, maar ook je impact op het milieu verkleinen.

Onze partner voor werkbladen

Jetstone kiest in haar bedrijfsvoering waar mogelijk voor milieuvriendelijke oplossingen en streeft naar een circulair proces voor de verwerking van restmateriaal.

De missie van Jetstone is als volgt: ‘’Een klantgerichte, financieel gezonde en duurzame organisatie zijn op het gebied van productie, levering en service van werkbladen en accessoires in Noordwest-Europa’’.

Jetstone opereert vanuit drie kernwaarden; betrouwbaarheid, oplossingsgerichtheid en flexibiliteit. Deze gecombineerde waarden maken van Jetstone een goede samenwerkingspartner voor haar medewerkers, klanten en leveranciers. De kernwaarde 'duurzaamheid' wordt niet beschouwd als een aparte waarde, maar als onderdeel van het DNA.

Wij houden samen met onze partners rekening met de doelen voor duurzame ontwikkeling die door de Verenigde naties zijn opgesteld: https://sdgs.un.org/goals

Dit worden ook wel de SDG-goals genoemd. Bron THE 17 GOALS | Sustainable Development. (z.d.). 

SDG 9 – Het bouwen van een veerkrachtige infrastructuur, promotie van inclusieve en duurzame industrialisatie en het stimuleren van innovatie

SDG 11 – Duurzame steden en gemeenschappen

SDG 12 – Bijdragen aan verantwoorde en duurzame consumptie- en productiepatronen